Omlouváme se, ale z důvodu stěhování neodesíláme balíčky od 1.5. do 5.5.. V pondělí se vše odesílá. Děkujeme

Hormonální akné: Příčiny a léčba

Hormonální akné trápí nejen v pubertě, ale často se s ním setkáváme i v dospělosti. Jeho hlavní příčinou jsou vnitřní faktory, jako jsou hormonální změny v těle. V tomto článku se podíváme na to, jak hormonální akné vzniká, co všechno může jeho výskyt podporovat a jaké jsou účinné cesty k jeho léčbě

Jak vzniká hormonální akné?

Hormonální akné je přímo spojeno s vnitřními faktory našeho těla. Jeho vznik souvisí převážně s fluktuací hormonů – androgenů, jako je testosteron, které stimulují produkci seba (kožního mazu). Přebytečný maz vede k ucpaným pórům, což je ideální prostředí pro množení bakterií a vznik zánětů, které vnímáme jako akné.

Co hormonální akné způsobuje?

Hormonální akné může být způsobeno různými faktory, včetně:

  • Puberta: Tento životní etapu provází výrazné hormonální změny, které mohou vést k nadměrné produkci mazu.
  • Menstruační cyklus: Mnoho žen zaznamenává zhoršení stavu pleti před menstruací.
  • Těhotenství a menopauza: Hormonální změny v těchto obdobích mohou také ovlivnit stav pleti.
  • Stres: Zvyšuje produkci androgenů, což může vést k větší produkci mazu.
  • Hormonální léčba: Užívání nebo vysazení hormonální antikoncepce často ovlivňuje stav pleti.

 

akné 2

Jak hormonální akné léčit

Léčba hormonálního akné může být náročná, protože je třeba řešit vnitřní příčiny, ne jen vnější projevy. Základem je udržovat pleť čistou, ale šetrně, a vyhýbat se přílišnému vysušování, které může situaci paradoxně zhoršit. Ve vážnějších případech je vhodné navštívit dermatologa, který může doporučit léčbu zaměřenou na hormonální rovnováhu.

Jaké produkty ti mohou pomoct?

Na našem e-shopu nabízíme řadu produktů, které jsou ideální pro péči o problémovou pleť a mohou pomoci v boji s hormonálním akné:

Zahrnutí těchto produktů do vaší každodenní rutiny může poskytnout pleti potřebnou péči a podpořit její léčbu bez použití agresivních chemikálií.

 

Hormonální akné je komplexní problém, který vyžaduje komplexní přístup. Klíčem k úspěchu je kombinace správné péče o pleť, vhodného životního stylu a případně lékařského dohledu. Nezapomeňte však, že každá pleť je jedinečná, a co funguje pro jednoho, nemusí být účinné pro druhého.

Affiliate program