Omlouváme se, ale z důvodu stěhování neodesíláme balíčky od 1.5. do 5.5.. V pondělí se vše odesílá. Děkujeme

MatTek: Přední společnost v oblasti alternativních metod testování

Je skvělé, že v dnešní době se najdou i společnosti, kterým osud zvířat lhostejný není a tak se obrací k etickým a udržitelným řešením v rámci výroby a testování kosmetických a drogistických výrobků.

Jednou z firem, která stojí v čele této změny, je MatTek Corporation, společnost specializující se na inovativní alternativní metody testování, díky kterým není nutné využívat zvířata.

labo

 

Založená v roce 1985 ve Spojených státech, MatTek se rychle stala předním poskytovatelem tkáňových modelů in vitro pro vědecký výzkum a testování bezpečnosti a účinnosti produktů.

Její přístup, který respektuje život a zdraví zvířat, umožňuje firmám po celém světě testovat své produkty na biologických tkáních, které napodobují lidskou kůži, oči a další orgány. Produkty společnosti MatTek, včetně jejího vlajkového produktu EpiDerm (tkáňový model kůže), umožňují vědcům a výzkumníkům provádět širokou škálu testů, včetně testování toxicity, podráždění kůže, fototoxicity a mnoho dalších, aniž by bylo potřeba zvířat.

Tato metoda nejenže chrání zvířata, ale také poskytuje přesnější a relevantnější data pro lidské zdraví, což vede k bezpečnějším a efektivnějším produktům na trhu. Díky svému přínosu pro vědu a etiku byla MatTek opakovaně oceněna různými organizacemi zabývajícími se ochranou zvířat a propagací alternativních metod testování.

blog_1

 

Její práce a produkty jsou důležitým krokem směrem k eliminaci testování kosmetiky a drogistických výrobků na zvířatech a představují významný přínos pro celý průmysl. Tímto způsobem mohou zákazníkům nabídnout nejen etické, ale i inovativní a bezpečné produkty, což přispívá k budování důvěry a loajality zákazníků, kteří se zajímají o ochranu zvířat a udržitelnost. Věřím, že práce společnosti MatTek a její přínos k alternativním metodám testování jsou nejen důkazem technologického pokroku, ale také svědčí o měnícím se postoji společnosti k etice a udržitelnosti. Ve světě, kde se stále více lidí uvědomuje význam ochrany zvířat a životního prostředí, jsou firmy jako MatTek průkopníky změny k lepšímu.

Evropská centrála této společnosti sídlí v Bratislavě a zde se také produkují tkáňové modely kůže (EpiDerm), dále EpiOcular - což jsou modely oka (rohovky) a také model tenkého střeva - EpiIntestinal. Ten má uplatnění zejména v oblasti vývoji léčiv

 

Affiliate program