Jaro a zázraky zrození

Tak a je tu jaro. Zimu pomalu střídají teplé dny. Slunce získává na intenzitě a jeho paprsky začínají hřát. Mráz a chlad ustupují a my tak můžeme pozorovat sněženky, bledule, jiná kvítka a to stále častěji. Vše se po dlouhém spánku probouzí. Na stromech pučí listí, ze země vyrůstá čerstvá tráva a rodí se nový život.

Z vnějšího pohledu by se mohlo zdát, že se vše děje jen tak, samo od sebe. Tomu všemu ale předchází dlouhé přípravy. Ani u nás, u lidí se zázrak zrození neděje jen tak. Právě proto, je tento článek věnovaný maminkám – a to nastávajícím.

 

těhu

 

Ty z nás, které si tím neprošly, mají občas sklony tento stav zlehčovat - vždyť těhotenství přece není nemoc. Pravda, není. Přesto se náš organismus musí vyrovnat s množstvím změn a to nejen po fyzické stránce. Do dnes si pamatuji, jak jsem počítala snad i minuty do další prohlídky, jen abych znovu viděla svého drobečka a mohla si poslechnout tlukot jeho srdce.

Starost o zdravotní stav dítěte není jediné s čím nastávající maminka vnitřně bojuje. Když otěhotníte, najednou se každý kolem stane odborníkem na to, co smíte a nesmíte. Ze všech stran se na Vás valí informace, že tohle rozhodně nemůžete a s tímhle bylo pozdě už včera. Do toho Vám roste bříško, boky, hýždě a otékají kotníky. Na ženě potom je tohle všechno ustát a mít pořád dobrou náladu, protože se to očekává.

 

Pamatujte ale, že Vy jste ta, kdo rozhoduje a že se jedná o Vaše dítě

 

S jiným stavem se často pojí pojem „těhotenský mozek“. Tělo musí za relativně krátkou dobu udělat hodně práce a přemýšlení občas odsune na druhou kolej. Co naplat. Je tu ale něco, co se za těch krásných 10 měsíců zlepší a funguje jako nikdy - náš instinkt, vnitřní hlas. Věřte, že Vy sama víte, nebo chcete-li cítíte nejlépe, co je pro Vás a miminko nejlepší.

Tato mateřská síla mezi nebem a zemí Vás provede nejen celým těhotenstvím, ale i dny a měsíci poté. Tak jí zkuste naslouchat a uvidíte, že vše bude tak, jak má být.

 

těhu II

 

Tu dobu čekání, než poprvé spatříte svého andílka si můžete přece i zpříjemnit. Dopřejte si relax – například masáž, zvlášť v posledních měsících to velmi ocení nejen vaše záda, ale i nohy.

 

Udělejte si své rituály

 

Všichni víme, jak důležité je natírat bříško, abychom předešly striím.  Z této činnosti se ale nemusí stát pouze taková, kterou si „odbydeme“ jako běžnou rutinu. Stačí si vybrat příjemný olejíček, který nám bude vonět, pustit si meditační hudbu, nebo třeba řízenou meditaci a každý večer si dopřát půlhodinku pro sebe.

Zajděte si na jógu, popřípadě vytvořte atmosféru a u tlumeného světla si udělejte své malé jógové studio doma.

A po řádném protažení pro Vás bude příjemná sprcha nebo vlažná koupel učiněné blaho.

 

Je toho samozřejmě mnohem víc a ikdyž jsou přípravy na miminko často nákladné, je důležité myslet i sama na sebe - rozmazlovat se tak můžete i březnovou slevou na veškeré produkty značky FAITH IN NATURE.

 

Konec konců, je jen a jen na Vás, jak se rozhodnete toto překrásné období prožít.

 

autor článku: Michaela Parčiová

Affiliate program