Naučte se relaxovat

Na konci vše dobře dopadne

článek pes

 

Tak a je tu únor. Podle statistik nejdepresivnější měsíc v roce. Zima už je dlouhá, brzy se stmívá a pozdě svítá. Je sychravo a vypadá to, že jaro je v nedohlednu.

 

Navíc spousta z nás si stanoví cíle a předsevzetí a už už by to chtělo nějaký posun. Vždyť už je to přece měsíc a kde nic, tu nic.

 

Jenže většina plánů a vizí zabere víc než třicet dní. Chvíli potrvá, než uvidíme výsledky. Máme tendenci vkládat velké naděje do příchodu Nového roku, bohužel naše problémy se nevypaří odpočtem o půlnoci. Pokud jsme se s něčím trápili loni, nezmizí to samo, musíme tomu pomoci. Často na sebe klademe příliš vysoké nároky a máme velká očekávání, ale nic se neděje hned. Chce to prostě jen čas, trochu více času.

 

Únor je pro přírodu měsícem odpočinku, poslední měsíc na přípravu, než to všechno vypukne a příroda se nám ukáže ve své nejhezčí podobě, plná květů, barev a vůně. Tak na sebe tak netlačte a také si dopřejte trochu oddychu.

 

Relaxujte. Odpočívejte. Meditujte.

 

relax kočka

 

No jo, ale jak? Za život se naučíme mnoha věcem, málokdy však to, jak odpočívat. I když se to zdá jednoduché, oprostit se od starostí všedních dní, občas je až neskutečné zpomalit všechny myšlenky, jenž nám stále víří hlavou.

Začne to vždy nevinně, jedna drobnost se vkrade a ani se nenadějeme a jedeme prodlouženou jízdu na kolotoči – práce, nákupy, škola, děti,...

Znáte to taky? Nebojte, nejste v tom sami! Ty myšlenky nejsou špatné, tu tíhu jim dáváme pouze my sami.

Zkusme je nesoudit. Nechat je přijít a zase odejít. Dýchejte.

 

voda

 

V zimě bychom se měli snažit co nejvíce zahřát. Horká koupel je jedním z mnoha způsobů, jak uvolnit tělo a nechat odpočinout i hlavě. Ponořte se do bublin a nic neřešte.

Můžete zkusit i masáž. Svíčky, příjemná hudba a voňavý olejíčekRozmazlujte své smysly na několika úrovních.

Věnujte se dětem, i ony ocení malé lázně doma. Chtějí nám být podobné a dělat to co my, předejme jim umění žít a ne jen přežívat.

 

Patříte-li přece jen mezi jedince, kterým meditace nic neříká a dáváte přednost aktivnímu odpočinku, cvičte, zpívejte, tančete. Točte se dokola a nechte se unášet.

Pokud toužíte po společnosti, uspořádejte holčičí večírek. Pečujte jedna o druhou. Dopřejte si péči jako ze salonu.

A pokud je vám zima dlouhá a nemáte energii už vůbec na nic, uvařte si pořádně velkou kávu a pusťte si Gilmorky.

 

Je to váš život, odpočívejte a relaxujte přesně tak, jak to vyhovuje vám. Uvidíte, že ten únor nakonec nebude tak špatný. Věřte, že na konci vše dobře dopadne a pokud to ještě nedopadlo, asi ještě není konec. Tak vydržte, život je někdy boj, ale stojí za to ho žít.

 

autor článku: Michaela Parčiová

Affiliate program